mMijn Omgeving
Reisgezelschap: 0
Toepassen

Met haar prachtige landschappen, uitstekende wegen en grote variatie aan campings is Duitsland een populaire bestemming voor camperliefhebbers. Hieronder staan enkele van de mooiste gebieden in Duitsland om met de camper te verkennen.
 1. De Duitse Alpen: de Duitse Alpen zijn een van de meest indrukwekkende gebieden in Duitsland. Met hun hoge bergen, heldere meren en prachtige valleien bieden ze een unieke en spectaculaire camperervaring. Er zijn veel campings in de omgeving, waaronder sommige met uitzicht op de bergen.
 2. De Baltische Zee: de Baltische Zee biedt een prachtige kustlijn met fijne zandstranden, gezellige badplaatsen en een grote variatie aan vakantieparken en campings. Het gebied is ideaal voor gezinnen met kinderen, maar ook voor degenen die houden van watersporten of gewoon willen ontspannen aan zee.
 3. De Eifel: de Eifel is een prachtig bergachtig gebied in het westen van Duitsland, bekend om haar prachtige natuur, wandelpaden en campings. Er zijn veel wandel- en fietsroutes beschikbaar in de omgeving, waardoor het een populaire bestemming is voor degenen die houden van de natuur.
 4. De Harz: de Harz is een prachtig bergachtig gebied in het noorden van Duitsland, bekend om haar prachtige bossen, kristalheldere meren en historische steden. Er zijn veel campings in de omgeving, waaronder sommige met uitzicht op de bergen.
 5. Het Beierse Woud: de Beierse Woud is een prachtig bergachtig gebied in het zuiden van Duitsland, bekend om haar prachtige bossen, kristalheldere meren en historische steden. Er zijn veel campings in de omgeving, waaronder sommige met uitzicht op de bergen.
Dit is slechts een kleine selectie van de vele prachtige gebieden in Duitsland die de moeite waard zijn om met de camper te verkennen. Of u nu op zoek bent naar een actieve vakantie in de bergen of een ontspannen vakantie aan zee, Duitsland heeft iets voor iedereen te bieden.


Duitsland biedt een grote variatie aan camper routes, van de bergen tot de kust, van historische steden tot prachtige natuurgebieden. Hieronder bespreken we enkele van de mooiste camper routes in Duitsland:
 1. De Romantische Strasse: De Romantische Strasse is een van de meest populaire camper routes in Duitsland. De route begint in Würzburg en eindigt in Füssen, en loopt door het prachtige Beieren. Langs de route kunt u historische steden bezoeken, zoals Rothenburg ob der Tauber en Dinkelsbühl, en genieten van de prachtige natuur in het Beierse Woud.
 • Tijdens de route kun je onder andere bezoeken:
  Rothenburg ob der Tauber, een historische stad met middeleeuwse architectuur en prachtige stadsmuren
  Schloss Neuschwanstein, het beroemde kasteel dat diende als inspiratiebron voor het kasteel in Disney's Sleeping Beauty
  Hohenschwangau, een ander prachtig kasteel in de Alpen
 1. De Deutsche Alpenstrasse: De Deutsche Alpenstrasse is een prachtige route door de Duitse Alpen. De route begint in Lindau aan de Bodensee en eindigt in Berchtesgaden, en loopt door prachtige bergen en dalen. Langs de route kunt u genieten van de prachtige natuur, zoals het Nationaal Park Berchtesgaden, en historische steden bezoeken, zoals Füssen en Garmisch-Partenkirchen.
 2. De Bodensee-Königssee route: De Bodensee-Königssee route is een prachtige route door de Beieren en de Duitse Alpen. De route begint in Lindau aan de Bodensee en eindigt in Berchtesgaden, en loopt door prachtige bergen, meren en dalen. Langs de route kunt u genieten van de prachtige natuur, zoals het Nationaal Park Berchtesgaden, en historische steden bezoeken, zoals Füssen en Garmisch-Partenkirchen.
 3. De Elberoute: De Elberoute is een prachtige route langs de Elbe rivier. De route begint in Cuxhaven aan de Noordzee en eindigt in Dresden, en loopt door prachtige landschappen, historische steden en gezellige dorpjes. Langs de route kunt u genieten van de prachtige natuur, zoals de Elbe-vallei en de Sächsische Schweiz, en historische steden bezoeken, zoals Hamburg, Lüneburg en Magdeburg.
 4. De Müritz route: De Müritz route is een prachtige route door de Mecklenburgische Seenplatte. De route begint in Neustrelitz en eindigt in Waren, en loopt door prachtige meren, bossen en dorpen. Langs de route kunt u genieten van de prachtige natuur, zoals de Müritz National Park, en historische steden bezoeken, zoals Neustrelitz en Waren.
 5. De route langs de Binnenlandse Waterweg: Deze route gaat langs vele meren en kanalen en biedt prachtige uitzichten.
 • De plaatsen Mecklenburg-Vorpommern, waar je kunt genieten van de vele meren en bossen in de regio
  De historische stad Lübeck, met haar prachtige middeleeuwse architectuur en haar rijke geschiedenis
  De plaatsen Brandenburg en Sachsen-Anhalt, waar je kunt genieten van de prachtige natuur en de vele historische bezienswaardigheden
 1. De route langs de Moezel: Deze route gaat langs de Moezel rivier en gaat door de prachtige wijngebieden van de regio.
 • Tijdens de route kun je onder andere bezoeken:
  De plaatsen Rheinland-Pfalz en Saarland, waar je kunt genieten van de vele wijngaarden en wijnproeverijen
  De historische stad Trier, met haar rijke geschiedenis en haar prachtige Romeinse monumenten
 1. De route langs de Berlijn-Hamburg: Deze route gaat langs de snelweg van Berlijn naar Hamburg en gaat door veel historische steden en prachtige landschappen.